Zašto je važno da ostanete kod kuće i da kupujete domaće proizvode?

domaci proizvodi online kupovina

Kućna izolacija, rad od kuće i otkazivanje velikih događaja samo su neke od mjera kojima se ublažavaju posljedice pandemije virusa korona. Druženje sa prijateljima zamijenili smo aktivnostima u četiri zida, a poslove, nastavu, treninge, kupovinu i sastanke sada nesmetano obavljamo online. Kućnom izolacijom i digitalizacijom naših svakodnevnih aktivnosti suzbijamo širenje virusa, te štitimo svoje prijatelje, kolege i širu zajednicu.

Pandemija izazvana koronavirusom promijenila je i naše navike pri kupovini. Danas se sve više ljudi odlučuje za online kupovinu, kao sigurniju i odgovorniju alternativu tradicionalnim odlascima u prodavnicu. Pored internet kupovine, postoje mnoge druge potrošačke navike kojima možemo značajno unaprijediti zajednicu i pokazati solidarnost i zajedništvo, a jedna od njih je kupovina domaćih proizvoda.

Racionalni kupci znaju da je kupovina domaćih proizvoda najefikasniji način za pametnu štednju. Kupovina domaćeg proizvoda će se pozitivno odraziti na naš mjesečni budžet, a prednosti ovakve kupovine osjetiće se dugoročno u cijelom društvu.

Kupovinom domaćih (jednako kvalitetnih kao i uvoznih) proizvoda ostvarujemo brojne dugoročne dobrobiti, a ovo su samo neke od njih:

  1. Domaći proizvodi su često nastali od sirovina sa našeg područja – što znači kvalitetan proizvod poznatog sadržaja.
  2. Konzumiranje namirnica proizvedenih u BiH bolje je i po naše zdravlje. Hrana proizvedena na teritoriji BiH zahtjeva kraće vrijeme transporta namirnice od proizvodne hale do trpeze, za razliku od uvozne namirnice koja je prošla značajno duži put prije nego što je došla do potrošača.
  3. Domaće kompanije zapošljavaju ljude iz Bosne i Hercegovine. Kupovinom domaćih proizvoda zadržavamo postojeća radna mjesta i stvaramo mogućnost za otvaranje novih.
  4. Kupovina domaćih proizvoda predstavlja ulaganje u budućnost. Podržavanjem domaće privrede osiguravamo stabilnu budućnost novim generacijama.
  5. Domaća privreda gradi zajednicu. Kupovinom domaćeg proizvoda direktno utičemo na kvalitet zdravstvenog i obrazovnog sistema.

Upravo zbog svega ovoga nastala je platforma Kupidomaće.ba. Zahvaljujući platformi sada je moguće da od kuće, bez izlaganja riziku od zaraze, kupite sve potrebne proizvode i to od domaćih proizvođača. Od kupovine vas dijeli svega jedan klik ovdje.

Kompletna situacija ostavlja velike posljedice za lokalne brendove koji su primorani zatvoriti svoje poslovnice, istovremeno nudeći opciju kupovine online. Dakle, svoje proizvode vam dostavljaju na kućnu adresu, poštujući sve propise i regulative koje se tiču higijene i zaštite. Kupovinom na platformi kupidomace.ba istovremeno smanjujete rizik od širenja infekcije virusom i podržavate domaće proizvođače kojima predstoji izazovan period.

Napiši komentar

0