Ulje suncokreta 250 ml

3,20 KM

Prodaje: SunnahProduct

Hladno cijeđeno ulje suncokreta je proizvod sa očuvanim prirodnim karakteristikama i terapeutskim dejstvima. Spada u najzdravije namirnice koje može pozitivno utjecati na vaše zdravlje.

Prijavi nepravilnost
SKU: 3877000313730 Kategorija:

Šta sadrži?

Hladno cijeđeno ulje suncokreta  je bogato nutrijentima, naročito lecitinom koji je jako koristan u održavanju zdravog nervnog sistema. Sadrži vitamine A, D i E (koristan u njegi kože), polinezasićene masne kiseline-korisne u snižavanju kolesterola, kao i drugim supstancama sa regenerativnim efektom, dobrim za hormonalnu aktivnost.

Upotreba?

Hladno cijeđeno ulje suncokreta se koristi u kuhanju i pripremanju salata, umaka, tjestenine i drugih jela gdje nije potrebna previsoka temperatura jer mu previsoka temperatura uništava korisna svojstva. Važno je naglasiti da je hladno cijeđeno ulje suncokreta puno bolje od rafiniranog zbog očuvanja sadržaja vitamina, masnih kiselina i ostalih nutrijenata koji se gube upotrebom otapala u procesu rafiniranja ulja.

Ulje suncokreta je nekomedogeno ulje nosač  koje jako dobro upija i ne začepljava pore. Za većinu ljudi nije iritirajuće i može se koristiti za sve tipove kože, uključujući suhu, normalnu i masnu kožu i kožu sklonu aknama.

Za kožu se može koristiti na slijedeći način:

  • Nasuti malu količinu ulja direktno na dlan i nježno umasirati na kožu dok se potpuno ne upije.
  • Ako ga koristite na licu izbjegavajte područje oko očiju.
  • U njega možete umiješati i malu količinu eteričnog ulja za dodane pogodnosti za kožu ili radi mirisa.

Skladištiti na suhom, hladnom i tamnom mjestu, nakon otvaranja čuvati u frižideru.

Naše hladno cijeđeno ulje Konvencionalna ulja
Sijanje  I obrada -ne GMO -većinom GMO sjemena
Cijeđenje -hladno cijeđeno na sobnoj temperature -temperatura dostiže 100°C-sjemenke se cijede I ispiraju sa hexanom (organskim otapalom)
Rafinacija I izbjeljivanje -ne -rafiniranje korištenjem fosforne kiseline I lužine-cijeđeno kroz izbjeljenu glinu aktiviranu kiselinom
Deodorizacija (uklanjanje mirisa) -ne -zagrijava se na 200°C čime dolazi do stvaranja 3-MPCD spojeva

Kakvo je hladno cijeđeno ulje suncokreta u odnosu na druga ulja:

-Sadrži visoku koncentraciju mononezasićenih masnih kiselina (80+%), kao ekstra djevičansko maslinovo ulje.

-Pruža izvrsnu stabilnost I dug rok trajanja.

-Visoka tačka dimljenja  (160°C). Pogodno za kuhanje I pečenje.

-bogato antioksidantima, naročito vitaminom E.

-može se činiti mutnim zbog prirodnih sedimenata I voskova.

SunnahProduct

0 od 5 zvjezdica
Nema recenzija

SUNNAH PRODUCT – OD OBRTA DO PROIZVODNJE

Osnovan još krajem 2005. godine, čiji je motiv bio obezbjediti kvalitetno čurekotovo ulje. Povjerenje naših kupaca nas je ohrabrilo da otpočnemo s njegovom proizvodnjom, kao i proizvodnjom preparata koji učinkovito pomažu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti.

Naša iskustva u liječenju, kao i iskustva sa Istoka u potpunosti želimo podijeliti s Vama. Osim u gradovima Unsko-Sanskog kantona i cijele BiH, kvalitetu su potvrdili brojni kupci iz susjednih zemalja: Hrvatske, Slovenije, Austrije, Švajcarske i drugih.

Otpočinjanjem proizvodnje dobili smo manje cijene ulja od uvoznog i do 45%, a ujedno smo praćenjem standarta pozitivne proizvođačke prakse dobili  sigurnost da damo garanciju na naš proizvod.  Za razliku od mnogih zemalja, propisi u hrani u BiH su veoma strogi, tako da treba imati u vidu sve dozvole koje naša firma posjeduje kao referentne.
Posebno želimo naglasiti da su naša ulja filtrirana i pakovana u boce sa kobaltnom zaštitom, za razliku od ulja koja se uvoze u plastičnoj ambalaži.  Vidjeli smo da na tržištu kupci daju povjerenje prodaji na štandovima (“ispod ruke”) te nam je cilj edukacijom pridobiti sve veći broj kupaca.   Ujedno želimo promovirati domaću proizvodnju i ustrajati kao domaći proizvođači. Među posljednjima koji su nam ukazali svoje povjerenje su profesori sa Biotehničkog fakulteta u Bihaću.

Posjeti SunnahProduct

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ulje suncokreta 250 ml”

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

0