Ulje lana 250 ml

6,00 KM

Prodaje: SunnahProduct

Ulje lana 250 ml

Ulje lana / Ketenovo ulje / Linum oleum / Flex seed oil / Leinöl / الزيت الكتات

100 % HLADNO CIJEĐENO – Dodatak ishrani

Djelovanje: Pomaže u liječenju raka, naročito raka dojke, debelog crijeva i prostate. Smanjuje kolesterol / holesterol u krvi. Pomaže kod uvećane prostate, kožnih bolesti – ljuštenje/ljuskanje kože, opeklina i svrbeža. Umanjuje rizik nastanka srčanog udara kao i žučnog kamenca. (opširnije pročitajte u nastavku)

Upotreba: Uzimajte ulje lana 2-3 puta dnevno, veliku supenu/jušnu kašiku, prije obroka 15 minuta. Preporučeno uzimati jogurtom ili medom.

Prijavi nepravilnost
SKU: 3877000313242 Kategorija:

Opis

Ulje lana

Ekstra djevičansko – Extra virgin oil

Ovo ulje lana dobiveno je procesom hladnog cijeđenja / prešanja. To je vrlo važno kod proizvodnje svih uljarica, jer tako dobiveno ulje sadržava u sebi najveće energetske vrijednosti, samim tim ne gubi ljekovita svojstva. Za ovo ulje možemo zbog toga reći da je ekstra djevičansko. Pri dobivanju ovog ulje nema kondcioniranja / zagrijavanja prese, odnosno radna temperatura prese nije ni blizu 50 stupnjeva.

Ulje lana je jedno od najbogatijih ulja omega 3 masnim kiselinama, Ono je  bogato alfa-linoleinskom kiselinom,  koja povoljno djeluje na bolesti srcaupalne bolesti crijeva, artritis i niz drugih stanja.

Po svom sadržaju kiselina ulje lana sadrži:

Naziv ulja Zasićene masne kiseline Mononezasićene Polinezasićene
Ulje lana 250 ml 9,4 20,2 66,0

Ulje lana 250 ml ulje lana Ulje lana 250 ml Ulje lana 300x287

PROIZVODNA SPECIFIKACIJA SERIJA L
UZORAK * L
*OBRAZLOŽENJE : L Ulje lana
7 Ulazna sirovina
4 Broj tekuće godine
1 Broj obrade (cijeđenje)
2 Broj sipanja po obradi
001 Broj artikala serije
1.0 IDENTIFIKACIJA PROIZVODA
NAZIV PROIZVODA : Ulje lana 250 ml
EAN KOD: 3877000313242
PROIZVEO, ZEMLJA PORIJEKLA: Sunnah product, d.o.o. , Bosna i Hercegovina
GODINA PROIZVODNJE: 2015.
ROK TRAJANJA: 8 mjeseci
SIROVINA: Naziv :  sjeme lanaZemlja porijeka:  Holandija

Godina uvoza, uvoznik:  2015;

Delta-trade d.o.o., Zenica

PAKOVANJE: Staklo, boca marsca – tamna,UV zaštita (kobalt), 250 ml

ALU zatvarač s dozatorom, PVC ukrasna kapica

Dobavljač : Sjemenarna d.o.o.

Djelovanje na:

stanice raka, naročito rak dojke, jajnika i prostate,

kolesterol / holesterol

aritmije,

hipertrofiju prostate,

upalu mokraćnog mjehura,

nastanak žučnih kamenaca,

probavu, artritis i bolove u zglobovima,

na simptome menopauze.

Laneno ulje vrlo je efikasno i pri korištenju za vanjsku primjenu, nanošenjem na kožu kod opeklina, ožiljaka, naročito kod ljuskanja kože.

SunnahProduct

0 od 5 zvjezdica
Nema recenzija

SUNNAH PRODUCT – OD OBRTA DO PROIZVODNJE

Osnovan još krajem 2005. godine, čiji je motiv bio obezbjediti kvalitetno čurekotovo ulje. Povjerenje naših kupaca nas je ohrabrilo da otpočnemo s njegovom proizvodnjom, kao i proizvodnjom preparata koji učinkovito pomažu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti.

Naša iskustva u liječenju, kao i iskustva sa Istoka u potpunosti želimo podijeliti s Vama. Osim u gradovima Unsko-Sanskog kantona i cijele BiH, kvalitetu su potvrdili brojni kupci iz susjednih zemalja: Hrvatske, Slovenije, Austrije, Švajcarske i drugih.

Otpočinjanjem proizvodnje dobili smo manje cijene ulja od uvoznog i do 45%, a ujedno smo praćenjem standarta pozitivne proizvođačke prakse dobili  sigurnost da damo garanciju na naš proizvod.  Za razliku od mnogih zemalja, propisi u hrani u BiH su veoma strogi, tako da treba imati u vidu sve dozvole koje naša firma posjeduje kao referentne.
Posebno želimo naglasiti da su naša ulja filtrirana i pakovana u boce sa kobaltnom zaštitom, za razliku od ulja koja se uvoze u plastičnoj ambalaži.  Vidjeli smo da na tržištu kupci daju povjerenje prodaji na štandovima (“ispod ruke”) te nam je cilj edukacijom pridobiti sve veći broj kupaca.   Ujedno želimo promovirati domaću proizvodnju i ustrajati kao domaći proizvođači. Među posljednjima koji su nam ukazali svoje povjerenje su profesori sa Biotehničkog fakulteta u Bihaću.

Posjeti SunnahProduct

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ulje lana 250 ml”

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

0