Ulje čurekota 50 ml

5,50 KM

Prodaje: SunnahProduct

Čurekotovo ulje 50 ml

Ulje crnog kima / kumina/ Nigella sativa / Black seed oil / Schwarzkümmelöl / الحبت السوداء

100% HLADNO CIJEĐENO – Dodatak ishrani 

Djelovanje: Pomaže kod alergija, astme, bronhitisa, kožnih oboljenja, kostobolje, jačanju imuniteta, bolesti želudca, smetnji u probavi i drugih bolesti.

Upotreba:    Odrasli: 2-3 puta dnevno veliku kašiku prije jela 15 min.

Djeca iznad 3 godine:  polovina doze za odrasle.

Odobrilo Federalno ministrastvo zdravstva

Prijavi nepravilnost
Kategorija:

Opis

ČUREKOTOVO ULJE

Doziranje i način upotrebe

Odrasli:

Uzimajte čurekotovo ulje zajedno s medom najmanje 2 puta dnevno.

U veliku kašiku uzmite 1/3 meda i 2/3 ulja i rastopite u ustima. Potom popijte malo vode.

Djeca:

Polovina doze za odrasle.

Šta liječi čurekotovo ulje

Ćurekotovo ulje podiže imuniteta organizma, uspješno reguliše krvni pritisak, šečer i masnoće,  stimuliše pravilan rad srca, pomaže kod venskih začepljenja, otklanja alergijske reakcije, stimuliše porast ćelija koštane srži za 250%, spriječava rast i razvoj tumornih ćelija za 50%, otklanja bolove zglobova, djeluje antibakterijski kod astme i bronhitisa. Čurekotovo ulje liječi bolesti želuca, jetre, pluća, reguliše probavu, liječi kožne bolesti (dermatitis, neurodermitis), glavobolje, nesanicu, nervozu, PMS (predmenstrualni sindrom), upale mokraćnih puteva, hemoroide i mnoge druge bolesti.

Hemijski sastav

Čurekotovo sjeme sadrži masno ulje (37-40%), esencijalna/etarska ulja (0,5-1,3%),
proteine, alkaloide, saponine, elemente u tragovima (Fe, Ca, Na, K) i sirova vlakna.

Savjeti za doziranje i način upotrebe

Bez redovite i propisane upotrebe čurekotovo ulje neće možda dati  željene rezultate, pogotovo u liječenju neke bolesti.

Za prevenciju prehlada, slabljenja imuniteta i mnogih bolesti uzimajte 1 puta veliku kašiku dnevno, ujutro prije jela 15 – 20 minuta.

Za djecu je polovina svake doze za odrasle.

Kod liječenja mnogih bolesti, kao što su snižen ili povišen krvni pritisak, njegovo variranje, šećerna bolest (diabetes), masnoće (trigliceridi) astma, bronhitis, alergija, glavobolja i druge, uzimajte 3 puta dnevno veliku supenu kašiku čurekotovog ulja, također prije jela 15 – 20 minuta.

Čurekotovo ulje ima specifičan okus, zato je za one koji se ne mogu lako navići na njegovu primjenu preporučeno da prethodno uzimaju med plus, a uz čurekotovo ulje med, naročito med bagrema. Med je zdrav i svakako će biti samo veća korist.

Uzimajte 1/3 velike kašike meda i 2/3 ulja tako da med i ulje zadržite u ustima dok se rastopi pljuvačkom.

Trajanje doze –

Liječenje čurekotom traje najmanje 8 – 12 sedmica, a za pojedina oboljenja i znatno duže, kao što je naprimjer za punjenje kostiju najmanje 1 godina. Zato uzimajte čurekotovo ulje redovito prema preporukama ili nas kontaktirajte. Bit ćemo uvijek voljni dati vam savjet kako i koliko ćete upotrebljavati čurekotovo ulje.

Kod kožnih oboljenja i bilo kakvih nastalih promjena na koži, nanosite čurekotovo ulje lokalno 2 puta dnevno, ali prije svakog novog nanošenja isperite taj dio tijela. Sunnah-product preporučuje svoje masti od čurekota za masaže kao i kožne promjene. Detaljnije pročitajte u opisu proizvoda mast čurekota / čurekot mast za vene.

Uz upotrebu čurekotovog ulja morate znati da alkohol, cigarete i kafa umanjuju njegov učinak. Zato reducirajte kafu, a alkohol i cigarete u potpunosti ostavite.

MJERE OPREZA

U početku upotrebe čurekotovog ulja moguće su reakcije organizma. To može biti podrigivanje, u vrlo rijetkom slučaju vjetrovi, a veoma rijetko (u 1/1000 pacijenata) se desi povraćanje. Tada ne treba stati sa njegovom primjenom, jer se povraćanjem izbacuju otrovne materije koje su zastale u organizmu. Ukoliko povraćanje ne prestaje posavjetujte se Vašim ljekarom.

Nije preporučeno piti čurekotovo ulje trudnicama i osobama s transplantiranim organima. Za mjere opreza i nuspojave kontaktirajte nas (ukoliko ste upotrebljavali naše čurekotovo ulje) ili se posavjetujte s ljekarom i farmaceutom.

Porijeklo i proizvodnja

Ulje Sunnah-product dobiveno je procesom hladnog cijeđenja. Preferiramo sjeme čurekota iz Sirije, a ponekad iz Egipta.

Čurekotovo ulje u sastavu nema nikakvih primjesa drugih biljaka, sjemena, mirisa niti konzervansa. Mogući su tragovi taloga sjemena čurekota koji nastaje prilikom cijeđenja. Većinom se talog odvaja prirodnim putem, te filtriranjem. Ne koriste se kemikalije za otapanje niti kompilaciju taloga.

Ambalaža je tamna i staklena, čime štitimo naš proizvod od ultra-violetnog zračenja jer sadrži kobalt, čime spriječava dodatno zagrijavanje boce pri izloženosti sobnoj temperaturi i svjetlosti. Boce su sterilne i hermetički zatvorene u pakovanjima od po 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml i 1 litar.

Recepti: Pratite naše objave na dijelu stranice “ISKUSTVA” – često ćemo objaviti poneku novost kao recept o načinu upotrebe.

Odobrilo Federalno ministrastvo zdravstva

SunnahProduct

0 od 5 zvjezdica
Nema recenzija

SUNNAH PRODUCT – OD OBRTA DO PROIZVODNJE

Osnovan još krajem 2005. godine, čiji je motiv bio obezbjediti kvalitetno čurekotovo ulje. Povjerenje naših kupaca nas je ohrabrilo da otpočnemo s njegovom proizvodnjom, kao i proizvodnjom preparata koji učinkovito pomažu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti.

Naša iskustva u liječenju, kao i iskustva sa Istoka u potpunosti želimo podijeliti s Vama. Osim u gradovima Unsko-Sanskog kantona i cijele BiH, kvalitetu su potvrdili brojni kupci iz susjednih zemalja: Hrvatske, Slovenije, Austrije, Švajcarske i drugih.

Otpočinjanjem proizvodnje dobili smo manje cijene ulja od uvoznog i do 45%, a ujedno smo praćenjem standarta pozitivne proizvođačke prakse dobili  sigurnost da damo garanciju na naš proizvod.  Za razliku od mnogih zemalja, propisi u hrani u BiH su veoma strogi, tako da treba imati u vidu sve dozvole koje naša firma posjeduje kao referentne.
Posebno želimo naglasiti da su naša ulja filtrirana i pakovana u boce sa kobaltnom zaštitom, za razliku od ulja koja se uvoze u plastičnoj ambalaži.  Vidjeli smo da na tržištu kupci daju povjerenje prodaji na štandovima (“ispod ruke”) te nam je cilj edukacijom pridobiti sve veći broj kupaca.   Ujedno želimo promovirati domaću proizvodnju i ustrajati kao domaći proizvođači. Među posljednjima koji su nam ukazali svoje povjerenje su profesori sa Biotehničkog fakulteta u Bihaću.

Posjeti SunnahProduct

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ulje čurekota 50 ml”

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

0