SJEME ~ SUNCOKRET (sitno sjeme)

2,25 KM

Prodaje: Naše Sjeme

(Helianthus annuus)

Ova kombinacija sorti daruje nam stabljike visoke oko 2m sa više cvjetnih grana šta ovaj suncokret čini idealnim za oslonac visokim mahunarkama. Sitnog je sjemena, pa je pogodan za privlačenje ptica koje regulišu prisustvo štetnih insekata u vrtu. Preporučuje se u svakoj bašti jer privlači pčele i druge korisne oprašivače od kojih se povećava rodnost u našem vrtu. Podsjećamo da je velika raznovrsnost mikroorganizama, gljivica i insekata ključna u svakom vrtu kako jedna vrsta mikroorganizama, gljivica i insekat ne bi zavladale. Cvijeće je generalno dom brojnim i raznovrsnim organizmima. Veoma je dekorativan, kako u bašti, tako i u buketima. Pozicionirajte ga tako da ljeti za vrijeme velikih vrućina pravi hlad najosjetljivijim kulturama. Više o sjetvi, plodoredu, prirodnoj ishrani kao i dobrim i lošim kombinacijama sa drugim biljkama dobićete na pakovanjima.

Dostupnost: 78 na zalihi (može se unaprijed naručiti)

Prijavi nepravilnost
SKU: ha001 Kategorija: Oznake , , , , , , , , ,

KLIJAVOST: 96%

Vrijeme sjetve: april-maj

Razmak sjetve: 40×70 cm

Dubina sjetve: 2-3 cm

Optimalna T za nicanje: 28°C (min. 8°C)

Pakovanje sadrži minimalno 35 sjemenki.

ZA VRIJEDNE RUKE
Ponudite nam šta imate u ponudi od vaših domaćih i bio proizvoda, hranu, piće, kozmetiku, ručne radove i sl. Ako nam nešto bude trebalo od ponuđenog, omogućićemo Vam da platite Naše Sjeme svojim proizvodima 🐝

Naše Sjeme

0 od 5 zvjezdica
Nema recenzija

Čuvanjem i uzgojem sjemena starih sorti aktivno smo se počeli baviti 2015. godine. Iste godine smo osnovali porodičnu banku sjemena sa oko stotinјak starih i rijetkih sorti koju smo 2017. otvorili za javnost kroz Biblioteku Sjemena. Ideja Biblioteke je bila da kroz posudbu i vraćanje sjemena omogućimo svim zainteresovanima pristup starim i rijetkim sortama zajednički ih razmnožavajući i čuvajući. Kako je bilo malo onih koji su bili kadri biološki uzgajati usjeve čuvajući čistotu sorte odlučili smo da sa šačicom provjerenih čuvara starih sorti počnemo proizvodnju sjemena starih i rijetkih sorti za tržište. Tako je niklo “Naše Sjeme”, sjeme naših i svjetskih starih i rijetkih sorti vrhunskog kvaliteta i provjerene klijavosti koje danas možete naručiti jednim klikom bez obaveze vraćanja sjemena.

Sjeme šaljemo poštom širom planete Zemlje. Ako naručujete iz Srbije i BiH platite pri preuzimanju, a ako naručujete iz ostatka svijeta javite nam se da vam pošaljemo podatke za PayPal i WesternUnion uplate.

Cijena poštarine: BiH BRZA 9 KM (isporuka 1-2 dana), BiH obična 6 KM (isporuka 3-6 dana), zemlje u regionu 15 KM / 900 din / 60 kn (isporuka 6-12 dana), ostatak svijeta 7,5 EUR (isporuka 12-30 radnih dana).

Na ovoj stranici možete vidjeti tek nekoliko namjenski odabranih sorti za ljetnu sjetvu 2020. Trenutno smo u procesu izrade Kataloga 2021. Ako želite primiti besplatan elektronski Katalog Našeg Sjemena pišite nam na [email protected]

Srdačno,
Tim Našeg Sjemena Čelinac

Posjeti Naše Sjeme

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “SJEME ~ SUNCOKRET (sitno sjeme)”

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

Možda će vam se također svidjeti…

0