SJEME ~ GRAH kornjača (NISKI)

3,60 KM

Prodaje: Naše Sjeme

(Phaseolus vulgaris)

Niski grah sitnog sjemena izrazito crne boje poznate je još i kao crni brazilski grah. Grah kornjača je najpoznatija ljekovita stara sorta graha koja je s pravom stekla svoju popularnost u svijetu s obzirom da poboljšava rad srca i čitavog kardiovaskularnog sistema. Posebno se preporučuje dijabetičarima kako snižava šećer u krvi i krvni pritisak. Odlična sorta za salate, kao i posne burgere i paštete. Voda u kojoj se kuha postaje tamna i izuzetno je ljekovita. Cvjeta predivniim ljubičastim cvjetovima. Od sadnje do branja prođe svega 60 do 70 dana pa je pogodna za sjetvu sve do sredine jula.

Dostupnost: 27 na zalihi (može se unaprijed naručiti)

Prijavi nepravilnost
SKU: pv008 Kategorija: Oznake , , , , , , , , , , , , ,

KLIJAVOST: 95%

Vrijeme sjetve: mart – juni

Dubina sjetve: 3-5 cm

Broj zrna u kućici: 5-6 zrna

Razmak kućica: 30×50 cm

Berba: juli – septembar

Pakovanje sadrži minimalno 15 sjemenki.

ZA VRIJEDNE RUKE
Ponudite nam šta imate u ponudi od vaših domaćih i bio proizvoda, hranu, piće, kozmetiku, ručne radove i sl. Ako nam nešto bude trebalo od ponuđenog, omogućićemo Vam da platite Naše Sjeme svojim proizvodima 🐝

Naše Sjeme

0 od 5 zvjezdica
Nema recenzija

Čuvanjem i uzgojem sjemena starih sorti aktivno smo se počeli baviti 2015. godine. Iste godine smo osnovali porodičnu banku sjemena sa oko stotinјak starih i rijetkih sorti koju smo 2017. otvorili za javnost kroz Biblioteku Sjemena. Ideja Biblioteke je bila da kroz posudbu i vraćanje sjemena omogućimo svim zainteresovanima pristup starim i rijetkim sortama zajednički ih razmnožavajući i čuvajući. Kako je bilo malo onih koji su bili kadri biološki uzgajati usjeve čuvajući čistotu sorte odlučili smo da sa šačicom provjerenih čuvara starih sorti počnemo proizvodnju sjemena starih i rijetkih sorti za tržište. Tako je niklo “Naše Sjeme”, sjeme naših i svjetskih starih i rijetkih sorti vrhunskog kvaliteta i provjerene klijavosti koje danas možete naručiti jednim klikom bez obaveze vraćanja sjemena.

Sjeme šaljemo poštom širom planete Zemlje. Ako naručujete iz Srbije i BiH platite pri preuzimanju, a ako naručujete iz ostatka svijeta javite nam se da vam pošaljemo podatke za PayPal i WesternUnion uplate.

Cijena poštarine: BiH BRZA 9 KM (isporuka 1-2 dana), BiH obična 6 KM (isporuka 3-6 dana), zemlje u regionu 15 KM / 900 din / 60 kn (isporuka 6-12 dana), ostatak svijeta 7,5 EUR (isporuka 12-30 radnih dana).

Na ovoj stranici možete vidjeti tek nekoliko namjenski odabranih sorti za ljetnu sjetvu 2020. Trenutno smo u procesu izrade Kataloga 2021. Ako želite primiti besplatan elektronski Katalog Našeg Sjemena pišite nam na [email protected]

Srdačno,
Tim Našeg Sjemena Čelinac

Posjeti Naše Sjeme

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “SJEME ~ GRAH kornjača (NISKI)”

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

Možda će vam se također svidjeti…

0