Sirće ( ocat ) od divlje jabuke – zukve

6,00 KM

Prodaje: OPG Gašić

Domaće jabukovo sirće (ocat) proizvedeno na tradicionalni način od divlje jabuke – zukve. Ova jabuka nije tretirana ni s kakvim preparatima nego je proizvodnja organska. Ovo sirće pomaže kod smanjenja masnoće u krvi, potiče ubrzavanje metabolizma i mršavljenje. Osim toga jako je korisno za začinjavanje salata i drugu upotrebu u kuhinji. Prema narodnoj recepturi može se također koristiti u kućanstvu za uklanjanje tvrdokornjih mrlja, masnoće i kamenca.

Prijavi nepravilnost
Kategorija:

Jabukovo sirće ima niz benefita po zdravlje i izgled, ali za neke vjerovatno niste nikada ni čuli. Evo sa kojim problemima vam ono može pomoći.

Gubitak kose

Ukoliko imate problema da gubitkom kose ili stanjivanjem dlake, jabukovo sirće vam može pomoći. Ono je puno nutrijenata i regulisaće pH vrijednost kože glave. Takođe se pokazalo da dovodi do debljanja dlake i uklanjanja ćelija mrtve kože koje mogu da spriječe rast kose, a pomaže i sa svrabom kože glave i peruti.

Astma

Ukoliko imate problema sa disanjem, bitno je da koristite tretman koji vam je ljekar prepisao, ali isto tako možete da koristite jabukovo sirće kao prirodni lijek koji može dodatno da pomogne.

Kašalj

Suv kašalj je bolan i veoma iritantan. Ukoliko tražite prirodan lijek, jabukovo sirće može biti od pomoći, bez štetnih hemikalija i lekova.

Dijareja

Jabukovo sirće je odličan lijek za dijareju. Djeluje kao antiseptik, pa se bori sa bakterijama koje mogu da izazovu dijareju, a visok sadržaj pektina ublažava iritaciju creva. Preporučuju se mešavina dvije kašike sirćeta u 250 ml vode, tri puta dnevno.

Nesanica

Ukoliko ne možete da spavate, popijte mješavinu jedne kašike jabukovog sirćeta i 250 ml vode prije nego što legnete u krevet. Probajte i uvjerite se da funkcioniše.

Vrtoglavica

Iskustvo je pokazalo da jabukovo sirće može da pomogne sa vrtoglavicom, a pretpostavlja se da je to zbog uticaja na krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Infekcija uveta

Pomješajte jabukovo sirće, alkohol i vodu u jednakim dijelovima. Natopite komad vate u ovu mešavinu, stavite ga u uvo i ostavite da stoji pet minuta. Zatim izvadite vatu i lezite tako da tečnost izađe iz uveta. Koristite fen da osušite uvo što bolje

Ekcem

Pijte tri puta dnevno dvije kašike jabukovog sirćeta sa kašikom meda u čaši vode ili mažite na kožu mješavinu pola čaše vode i jedne kašike jabukovog sirćeta.

Umorne i bolne oči

Ukoliko imate problem sa očima, pijte tri puta dnevno mešavinu dve kašike sirćeta, dvije kašike meda i 250 ml vode.

Glavobolja

Jabukovo sirće zbog svog bogatstva nutrijenata može da ublaži migrene i glavobolje. Probajte i uvjerite se da funkcioniše

Artritis

Jabukovo sirće u kombinaciji sa medom može da se koristi za liječenje artritisa. Može da se nanosi na bolne zglobove ili da se pije kao rastvor tri puta dnevno.

Zamor

Ukoliko imate problem sa hroničnim umorom, znači da je vašem organizmu potrebna pažnja. Većina ljudi sa ovim problemom ne spava dovoljno. Pomiješajte šolju meda i 3 kašike jabukovog sirćeta, pa uzmite jednu kašiku ove mješavine prije spavanja. Ukoliko ne zaspite za sat vremena, ponovite postupak.

Trovanje hranom

Jabukovo sirće ubija bakterije i djeluje umirujuće na rad creva, pa će vam donijeti momentalno olakšanje u slučaju trovanja hranom. Dovoljno je da pomiješate dvije kašike jabukovog sirćeta u čaši tople vode i popijte prije jela.

Gorušica

Jabukovo sirće imitira kiselu sredinu koja se prirodno nalazi u stomaku i pomaže pri varenju hrane, pa vam može pomoći sa problemima nedostatka kiseline. Jedna kašika jabukovog sirćeta bi trebalo da sredi stvar.

Visok krvni pritisak

Ukoliko imate problem sa visokim krvnim pritiskom, preporučuje se da pijete dvije kašike jabukovog sirćeta dnevno sa 250 ml vode, tri do četiri puta dnevno.

Bubrezi i bešika

Konzumiranje razblaženog jabukovog sirćeta će pomoći u održavanju blago kisele sredine u vašem urinarnom traktu. Time će se smanjiti razvoj bakterija koje mogu da prouzrokuju infekcije.

Menstruacija

Jabukovo sirće može pomoći u regulaciji menstrualnog ciklusa i sprečavanju obilnih krvarenja. Pijte dve kašike jabukovog sirćeta razmućenog u čaši vode tri puta na dan.

Problem sa viškom kilograma

Ukoliko želite da se riješite suvišnih kilograma, preporučuje se da svako jutro pre jela popijete dvije kašike jabukovog sirćeta u čaši vode, a možete i tokom dana da napravite istu mješavinu i da je pijuckate uz obrok kako biste spriječili prejedanje i poboljšali varenje.

Zapušen nos

ŠTA SVE LIJEČI JABUKOVO SIRĆE?

Jabukovo sirće može da se koristi za inhalaciju, čime se eliminiše zapušenost i upala koja je možda dovela do tog stanja.

Bijeljenje zuba

Možete da istrljate zube jabukovim sirćetom da biste ih izbijeleli ili da pomiješate kašiku sirćeta i čašu vode i koristite kao vodicu za ispiranje usta.

(kurir.rs)

OPG Gašić

0 od 5 zvjezdica
Nema recenzija

Posjeti OPG Gašić

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Sirće ( ocat ) od divlje jabuke – zukve”

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

0