Perga u medu

35,00 KM

Prodaje: Domaćinstvo Popara

Perga – pčelinji hljeb i izvor zdravlja, jedan od najkvalitetnijih proizvoda od pčela. Ona predstavlja fermentisani polen. Kada je perga sazrela pčele je konzerviraju tankim filmom od meda. Devet puta je kvalitetnija od polena, brže i bolje se usvaja u organizmu od polena. U procesu dobijanja perge sve se vrši ručno i to je dug i mukotrpan posao što pored kvaliteta perge značajno utiče i na samu cijenu.

Perga sadrži :vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B10, B11, B12, E, D, K, C, F, P), mikroelemente ( K, Na, CA, Mg, Fe, Cu, J, P, N, Ag, Mn, Mo, Cr, Zn, Se, S, Ni ), belančevine, ugljene hidrate, amino i masne kiseline, fermente i enzime.
Izmrvljenja perga se pomeša sa medom ( 60g izmrvljene prege sa kilogramom meda). U kombinaciji s medom, perga je konzervirana i tako može dugo ostati, a da ne izgubi svoja vrijedna svojstva.

Ako se duže koristi, perga jača imunitet i tako spriječava nastanak pojedinih bolesti, a naročito pomaže kod oporavka poslije teških operacija i oboljenja.

Preporučena dnevna doza je pola kafene kašičice, konzumirati pola sata prije obroka.

Prijavi nepravilnost
Kategorija:

Domaćinstvo Popara

Domaćinstvo Popara iz Kukričja  bavi  se pčelarstvom više od 30 godina. Čist vazduh i voda, odsustvo industrije i zagađivača, bogatstvo bilјaka i šuma , pčelama pruža zdravo okruženje. Veliki broj lјekovitih biljaka koje ovdje rastu: zanovet, kadulјa, iva, majčina dušica, vrijesak, metvica, kantarion, drača, glog i još mnoštvo drugih , uslovilo je visok kvalitet meda sa ovog područja.

Posjeti Domaćinstvo Popara

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Perga u medu”

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

0