Perga – pčelinji hljeb i izvor zdravlja, jedan od najkvalitetnijih proizvoda od pčela. Ona predstavlja fermentisani polen. Kada je perga sazrela pčele je konzerviraju tankim filmom od meda. Devet puta je kvalitetnija od polena, brže i bolje se usvaja u organizmu od polena. U procesu dobijanja perge sve se vrši ručno i to je dug i mukotrpan posao što pored kvaliteta perge značajno utiče i na samu cijenu.
U lekovite svrhe perga se koristi za:
- Poboljšanje apetita
- Jačanje psihofizičkih sposobnosti
- Kod arteroskleroze
- Kod hipotenzije i hipertenzije
- Za bolje pamćenje. Stimuliše rad mozga
- Snižavanje holesterola
- Poboljšava raspoloženje i povećava otpornost na stres
- Jača mišiće uz pomoć vitamina E
- Zaštita organizma od štetnog zračenja
- Kod bolesti krvnih sudova
- Kod stanja posle infarkta i moždanog udara
- Za bolji rast djece
- Jačanje imuniteta
- Oporavak osobe posle izloženosti organizma štetnom zračenju
- Lečenje alkoholizma
- Lečenje prostate
- Oporavak kod teških bolesti
- Lečenje policističnih jajnika
- Kod rešavanja problema sa sterilitetom
Perga sadrži :vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B10, B11, B12, E, D, K, C, F, P), minerale ( K, Na, CA, Mg, Fe, Cu, J, P, N, Ag, Mn, Mo, Cr, Zn, Se, S, Ni ), belančevine, ugljene hidrate, amino i masne kiseline, fermente i enzime.
Ako se duže koristi, perga jača imunitet i tako spriječava nastanak pojedinih bolesti, a naročito pomaže kod oporavka poslije teških operacija i oboljenja.
Preporučena dnevna doza je 1gr (4-5 granula), Može se koristiti u izvornom stanju ili pomješana sa medom. Konzumirati pola sata prije obroka, lagano otapati u ustima.
1 gr / 2,50 KM
Pakovanje 15 gr / 37,50 KM
Recenzije
Još nema recenzija.