Med kadulja

(3 recenzije korisnika)

20,00 KM

Prodaje: Pčelarstvo Bajović

Zbog svojih ljekovitih svojstava kadulja je dobila status svete biljke. Ovaj rijedak med je specifičan po mnogo čemu i jako je cijenjen i kod proizvođača i kod potrošača.

Med od kadulje ima sljedeća blagotvorna dejstva:

 • Problemi sa disajnim putevima – ima izuzetno jako antiseptičko dejstvo, posebnoje djelotvoran kod tretmana suvog kašlja i bolesti bronhija. Konzumacijom meda od kadulje olakšaćemo izbacivanje gustog i nakupljenog sekreta iz naših disajnih puteva. Umiruje sliznicu nosa i grla, štiteći grlo i pluća od infekcija i olakšava disanje, stimulišući imunitet istovremeno.
 • Stres i napetost – ima blagotvorna dejstva na naš nervni sistem, ublažava tjeskobu i stres, pomaže u borbi sa depresijom. Podiže nivo energije i raspoloženje, što nam pomaže da se izborimo sa svakodnevnim stresom i smanjimo nivo napetosti.
 • Krvotok – kadulja čisti krv, te smanjuje nivo šećera u krvi.
 • Glavobolja – med od kadulje pomaže kod problema sa glavoboljom i migrenom.
 • Probavni trakt – kadulja blagotvorno djeluje na rad želuca i crijeva.
 • Hormoni – reguliše ženske hormone i ublažava simptome menopauze

Nema na zalihi

Prijavi nepravilnost
Kategorija: Oznaka:

Pčelarstvo Bajović

0 od 5 zvjezdica
Nema recenzija

Pčelarstvo Bajović iz Bileće bavi se skoro 25 godina proizvodnjom pčelinjih proizvoda. Kod nas možete pronaći svoju dnevnu dozu imuniteta: med, propolis kapi, matičnu mliječ, imuno mikseve i pergu.

Naša pčelarska priča počinje u hercegovačkom selu Baljci, odakle potiče i bratstvo Bajovića. Sa samo dvije košnice krenuli smo u našu pčelarsku priču.

Danas, naša pčelarska zajednica broji 500 košnica, čiji vrijedni stanari, pčele, svakodnevno rade kako bi u vaše domove donijele zlatne kapi hercegovačkog krša.

Sam proces proizvodnje je istovjetan jer pčele proizvode med na isti način već 150 miliona godina. Naše pčele su podijeljene u dva osnovna tipa pčelinjaka, a to su pokretni i stacionirani.

U kasno proljeće i ljeto naše pčele se sele u najljepše planinske krajeve, gdje obilaze cvjetove livade i vrijeska, dok drugi dio ispaše provode u nižim krajevima obilazeći cvjetove zanoveti, kadulje i drače, donoseći ekološki čist med. Ispaša u potpuno industrijski nezagađenom okruženju, gdje se nalazi preko 250 vrsta samoniklog ljekovitog bilja, jeste recept za naše proizvode.

Stacionirani pčelinjak smješten je na početku naše pčelarske priče, u selu Baljci, i zadužen je za proizvodnju matične mliječi. Matična mliječ je jedna od najmoćnijih i najhranjivijih supstanci koje nam priroda pruža, a koja dolazi iz pčelinjih košnica.

Put od dvije do pet stotina košnica je dugotrajan proces. On zahtijeva dosta uloženog vremena, učenja, truda i rada. Pčelarstvo nije naš hobi, već osnovno zanimanje. To podrazumijeva svakodnevnu brigu o našoj zajednici, odnosno svakoj od 25 miliona pčela.

 

“Pčelarstvo zahtijeva da se živi u košnici, a pčelar je sluga pčela.”

Željko Bajović

 

Mi vjerujemo da samo priroda proizvodi savršenstvo. Zahvaljujući redovnoj kontroli kvaliteta koja našem medu daje najviše ocjene, možete biti sigurni da od nas kupujete prirodno savršenstvo.

Posjeti Pčelarstvo Bajović

3 recenzije za Med kadulja

 1. ilibasicdragana

  Najbolji med.

 2. marko1rosic

  Koristim ovaj med, kao i većinu proizvoda od ovog proizvođača. Svi njihovi proizvodi su vrhunskog kvaliteta.

 3. Vera Kekovic (Potvrđen vlasnik)

  Idealan spoj intenzivnog ukusa i odgovarajuce gustoce… za mene savrsen ?…za svaku pohvalu i preporuku!

Napiši recenziju

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

0