Matična mliječ

40,00 KM

Prodaje: Pčelarstvo Bajović

Matična mliječ ima veliku nutritivnu vrijednost, te predstavlja supstancu izuzetno složene hemijske strukture. Sadrži preko 150 biološki aktivnih sastojaka: bjelančevine, ugljene hidrate,  vitamine, masti, različite organske kiseline.

Opis

Matična mliječ regeneriše organizam u potpunosti, povećava životnu aktivnost, fizičku umnu i radnu sposobnost, produžava radnu fazu i psihičku izdržljivost, popravlja san, apetit i raspoloženje. Otklanja umor, povećava koncentraciju i pamćenje, usporava proces starenja, produžava kalendarski dužinu života, period plodnosti, vitalnosti i kreativnosti.

Kako se konzumira matična mliječ?

Matična mliječ se ne smije uzimati metalnom kašikom jer metal uništava ljekovita svojstva, te je najbolje konzumirati plastičnom kašikom. Matičnu mliječ je najbolje staviti ispod jezika jer se na taj način direktno apsorbuje u krv. Dnevno se treba uzimati 0,5-1 gram, u kontinuitetu od 30 dana, nakon čega se pravi pauza u istom vremenskom periodu.

NAPOMENA: Zbog specifičnosti transporta proizvoda, trenutno je dostupna dostava za Bileću i Banja Luku.

 

 

Prijavi nepravilnost
Kategorija:

Pčelarstvo Bajović

0 od 5 zvjezdica
Nema recenzija

Pčelarstvo Bajović iz Bileće bavi se skoro 25 godina proizvodnjom pčelinjih proizvoda. Kod nas možete pronaći svoju dnevnu dozu imuniteta: med, propolis kapi, matičnu mliječ, imuno mikseve i pergu.

Naša pčelarska priča počinje u hercegovačkom selu Baljci, odakle potiče i bratstvo Bajovića. Sa samo dvije košnice krenuli smo u našu pčelarsku priču.

Danas, naša pčelarska zajednica broji 500 košnica, čiji vrijedni stanari, pčele, svakodnevno rade kako bi u vaše domove donijele zlatne kapi hercegovačkog krša.

Sam proces proizvodnje je istovjetan jer pčele proizvode med na isti način već 150 miliona godina. Naše pčele su podijeljene u dva osnovna tipa pčelinjaka, a to su pokretni i stacionirani.

U kasno proljeće i ljeto naše pčele se sele u najljepše planinske krajeve, gdje obilaze cvjetove livade i vrijeska, dok drugi dio ispaše provode u nižim krajevima obilazeći cvjetove zanoveti, kadulje i drače, donoseći ekološki čist med. Ispaša u potpuno industrijski nezagađenom okruženju, gdje se nalazi preko 250 vrsta samoniklog ljekovitog bilja, jeste recept za naše proizvode.

Stacionirani pčelinjak smješten je na početku naše pčelarske priče, u selu Baljci, i zadužen je za proizvodnju matične mliječi. Matična mliječ je jedna od najmoćnijih i najhranjivijih supstanci koje nam priroda pruža, a koja dolazi iz pčelinjih košnica.

Put od dvije do pet stotina košnica je dugotrajan proces. On zahtijeva dosta uloženog vremena, učenja, truda i rada. Pčelarstvo nije naš hobi, već osnovno zanimanje. To podrazumijeva svakodnevnu brigu o našoj zajednici, odnosno svakoj od 25 miliona pčela.

 

“Pčelarstvo zahtijeva da se živi u košnici, a pčelar je sluga pčela.”

Željko Bajović

 

Mi vjerujemo da samo priroda proizvodi savršenstvo. Zahvaljujući redovnoj kontroli kvaliteta koja našem medu daje najviše ocjene, možete biti sigurni da od nas kupujete prirodno savršenstvo.

Posjeti Pčelarstvo Bajović

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Matična mliječ”

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

0