Jabukovo sirće 700 ml

5,00 KM

Prodaje: SunnahProduct

Jabukovo sirće 700 ml

Namjena: Smanjuje mogućnost povšenog krvnog pritiska i nastanka ugršaka te pomaže u regulaciji nivoa holesterola, masnoća i šećera u krvi. Odstranjuje toksine iz tijela. Pomaže kod glavobolja, opekotina od sunca, gljivica na stopalima ili prstima koje izazivaju nelagodu, bola i osipa između prstiju, bakterijskih infekcija, mršavljenja, kod grčeve u mišićima, u kontroli dijabetesa. Korisno je takođe i ako vas muči štucavica, za bujnu i sjajnu kosu, za dezinfekciju doma bez agresivnih hemijskih sredstava te kao lijek i preventiva za prehlade, grip i bolno grlo.

Primjena: 

Protiv proširenih vena
Kako bi si pomogli protiv bolova i neugodnosti radi proširenih vena, možete trljati kožu iznad proširenih vena jbukovim sirćetom.
Radite to ujutro i navečer nerazrijeđenim sirćetom.
Osim toga možete noge omotati gazom koju ste natopili u sirće.
Preko obloga namjestite peškir i tako držite pola sata. Ovo možete ponavljati sedam dana ujutro i navečer.

Prijavi nepravilnost
Kategorija:

Protiv grlobolje
Kako bi se brzo riješili grlobolje, pomiješajte četvrtinu šalice vode s četvrtinom šalice jabučnog sirćeta. U ovo možete dodati 2 kašike meda i pola kašike kajenskog bibera.
Ovaj se napitak konzumira svakih 4 sata jedna kaščica. Ako osjećate jaku grlobolju možete ga piti svaka 2 sata.
U ovom slučaju također možete koristiti obloge za grlo, samo dodajte još sirćeta. Oblog prekrijte toplim ručnikom i promijenite ga tek kada se potpuno osuši.
Ocat se može i grgljati s malo soli i kapima propolisa.

Protiv nesanice i kroničnog umora
Kako bi si osigurali ljepši i lakši san, pomiješajte u jednoj staklenoj posudi pola šalice meda s 3 kaškice čajnog sirćeta.
Prije spavanja uzmite 2 kaškice pripravka. Ako ne uspijete zaspati odmah, slobodno nakon sat vremena popijete još toliko.
Ovo smijete ponoviti i ako se probudite usred noći.

Protiv kašlja
Ako se želite riješiti kašlja, pomiješajte pola šalice meda i 4 kaškice jabučnog sirćeta.
To konzumirajte po potrebi tako da polako topite u ustima jednu žličicu pripravka. Dobro promiješajte prije upotrebe.
Kako bi se riješili kašlja preko noći, možete prije spavanja na jastuk staviti kapljicu jabučnog sirćeta ili stavite natopljenu gazu pored glave.

Protiv glavobolje i migrene
Ako se želite brzo riješiti glavobolje, a dugoročno i migrena, jabučni ocat vam može pomoći.
U posudu pomiješajte pola litre vode i pola litre jabučnog sirćeta. Ugrijte na laganoj vatri. Kada se tekućina počne pariti i kada zavrije,
maknite s vatre. Ostavite da se kratko ohladi. Nakon toga stavite ručnik oko glave i počnite se inhalirati. Pokušajte se potpuno opustiti, dišite kroz nos.
Nemojte se inhalirati duže od 5 minuta. Nakon inhaliranja lezite, pa preporučujemo da to radite prije spavanja.

Napomena: Čuvati van dohvata djece i izbjegavati kontakt sa očima!

Rok trajanja: Neograničen

SunnahProduct

0 od 5 zvjezdica
Nema recenzija

SUNNAH PRODUCT – OD OBRTA DO PROIZVODNJE

Osnovan još krajem 2005. godine, čiji je motiv bio obezbjediti kvalitetno čurekotovo ulje. Povjerenje naših kupaca nas je ohrabrilo da otpočnemo s njegovom proizvodnjom, kao i proizvodnjom preparata koji učinkovito pomažu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti.

Naša iskustva u liječenju, kao i iskustva sa Istoka u potpunosti želimo podijeliti s Vama. Osim u gradovima Unsko-Sanskog kantona i cijele BiH, kvalitetu su potvrdili brojni kupci iz susjednih zemalja: Hrvatske, Slovenije, Austrije, Švajcarske i drugih.

Otpočinjanjem proizvodnje dobili smo manje cijene ulja od uvoznog i do 45%, a ujedno smo praćenjem standarta pozitivne proizvođačke prakse dobili  sigurnost da damo garanciju na naš proizvod.  Za razliku od mnogih zemalja, propisi u hrani u BiH su veoma strogi, tako da treba imati u vidu sve dozvole koje naša firma posjeduje kao referentne.
Posebno želimo naglasiti da su naša ulja filtrirana i pakovana u boce sa kobaltnom zaštitom, za razliku od ulja koja se uvoze u plastičnoj ambalaži.  Vidjeli smo da na tržištu kupci daju povjerenje prodaji na štandovima (“ispod ruke”) te nam je cilj edukacijom pridobiti sve veći broj kupaca.   Ujedno želimo promovirati domaću proizvodnju i ustrajati kao domaći proizvođači. Među posljednjima koji su nam ukazali svoje povjerenje su profesori sa Biotehničkog fakulteta u Bihaću.

Posjeti SunnahProduct

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Jabukovo sirće 700 ml”

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

0