Imuno miks (med i polenov prah)

(1 recenzija korisnika)

12,00 KM

Prodaje: Pčelarstvo Bajović

Polenov prah je jedna od rijetkih namirnica koja ne može biti vještački stvorena, a sadržisve što je potrebno za rast i razvoj  organizma: bjelančevine, minerale, vitamine, antibiotike, biljne hormone, enzime, preko 200 supstanci koje su potrebne za normalan tok biohemijskih procesa u organizmu.

Blagotvorna dejstva polenovog praha:
Reguliše funkciju crijeva;
Povećava sadržaj hemoglobina u krvi;
Jača kapilare moždnih sudova;
Snižava nivo holesterola u krvi i krvni pritisak;
Koristan je kod glaukoma, ekcema i psorijaze;
Djeluje na centar koji reguliše osjećaj gladi i sitosti;
Pomaže kod problema sa prostatom;
Polenov prah ima blagotvoran uticaj na ukupni imuni sistem čovjeka, jača cijeli organizam i jača njegovu odbramenost prema bolestima i infekcijama.
Smjesa meda i polena se konzumira dva puta godišnje po mjesec dana. Najbolje ju je konzumirati pola sata prije obroka, dvije supene kašike dnevno (za odrasle), odnosno dvije čajne kašičice djecu.
Prijavi nepravilnost
Kategorija: Oznaka:

Pčelarstvo Bajović

0 od 5 zvjezdica
Nema recenzija

Pčelarstvo Bajović iz Bileće bavi se skoro 25 godina proizvodnjom pčelinjih proizvoda. Kod nas možete pronaći svoju dnevnu dozu imuniteta: med, propolis kapi, matičnu mliječ, imuno mikseve i pergu.

Naša pčelarska priča počinje u hercegovačkom selu Baljci, odakle potiče i bratstvo Bajovića. Sa samo dvije košnice krenuli smo u našu pčelarsku priču.

Danas, naša pčelarska zajednica broji 500 košnica, čiji vrijedni stanari, pčele, svakodnevno rade kako bi u vaše domove donijele zlatne kapi hercegovačkog krša.

Sam proces proizvodnje je istovjetan jer pčele proizvode med na isti način već 150 miliona godina. Naše pčele su podijeljene u dva osnovna tipa pčelinjaka, a to su pokretni i stacionirani.

U kasno proljeće i ljeto naše pčele se sele u najljepše planinske krajeve, gdje obilaze cvjetove livade i vrijeska, dok drugi dio ispaše provode u nižim krajevima obilazeći cvjetove zanoveti, kadulje i drače, donoseći ekološki čist med. Ispaša u potpuno industrijski nezagađenom okruženju, gdje se nalazi preko 250 vrsta samoniklog ljekovitog bilja, jeste recept za naše proizvode.

Stacionirani pčelinjak smješten je na početku naše pčelarske priče, u selu Baljci, i zadužen je za proizvodnju matične mliječi. Matična mliječ je jedna od najmoćnijih i najhranjivijih supstanci koje nam priroda pruža, a koja dolazi iz pčelinjih košnica.

Put od dvije do pet stotina košnica je dugotrajan proces. On zahtijeva dosta uloženog vremena, učenja, truda i rada. Pčelarstvo nije naš hobi, već osnovno zanimanje. To podrazumijeva svakodnevnu brigu o našoj zajednici, odnosno svakoj od 25 miliona pčela.

 

“Pčelarstvo zahtijeva da se živi u košnici, a pčelar je sluga pčela.”

Željko Bajović

 

Mi vjerujemo da samo priroda proizvodi savršenstvo. Zahvaljujući redovnoj kontroli kvaliteta koja našem medu daje najviše ocjene, možete biti sigurni da od nas kupujete prirodno savršenstvo.

Posjeti Pčelarstvo Bajović

1 recenzija za Imuno miks (med i polenov prah)

  1. Vera Kekovic (Potvrđen vlasnik)

    Odlican ukus!

Napiši recenziju

Pitanja i odgovori

Niste ulogovani.

0