SEKA sapuni

SEKA sapuni
SEKA sapuni

SEKA sapuni

[email protected]
  1. Sapuni SEKA su kreativni rad Mladene, mlade majke koja istražuje i prezervira jedan posebno odgovoran i koristan svijet domaćih sapuna.
    Kao rezultat, pred nama su sapuni Louise, Marta i Filip, bazirani na kozjem mlijeku i ljekovitim travama lokalnog, ogranskog podrijekla. Zasnovani na jednostavnosti i darežljivosti, sapuni su namjenjeni svim koji vjeruju u prirodu i solidarnost malih proizvođača, a korisni su svim tipovima kože.

Seka sapuni se spremaju od domaćeg kozjeg mlijeka (100% mase), kokosove masti, maslinovog ulja i kaustične sode bez koje nema saponifikacije. Na samom kraju procesa dodajemo zdrave i kvalitetne dodatke kao što su ekstra djevičansko maslinovo ulje, suho bilje, kukuruzovo brašno, te eterska ulja koja imaju ljekovita svojstva.
Sapuni su bez palminog ulja, bez parabena, bez sulfata. U SEKA sapunima nema vještačkih boja i mirisa.

Sapuni koje imamo u ponudi nastaju u maloj radionici koja ima sve uslove za izradu sapuna koji su bezbjedni za upotrebu i koji su kontrolisani u JZU Institutu za javno zdravstvo RS.

Vizuelni identitet sapuna je inspirisan radom Aleksandra Rodčenka, umjetnika i dizajnera koji je obilježilo Rusku avangardu 20. vijeka. Pokret u umjetnosti poznat po promicanju inovativnosti, jednakosti, te afirmaciji umjetnica.

Prikaži sve 4 rezultate

Još uvijek nema recenzija

0