Pčelinjak Rajčević - Zaštićena zona ''Park Prirode Una''

Pčelinjak Rajčević - Zaštićena zona ''Park Prirode Una''
Pčelinjak Rajčević - Zaštićena zona ''Park Prirode Una''

Pčelinjak Rajčević - Zaštićena zona ''Park Prirode Una''

[email protected]

Malo o geografiji…

Pčelinjak Rajčević nalazi se u prekrasnom prirodnom ambijentu, u području zaštićenom zakonom, u samom srcu ”Parka Prirode Una’‘. Naše seoce Suvaja, smjestilo se u plodonosnu dolinu netaknute rijeke Una.
Grad Kozarska Dubica nalazi se svega 26km od međunarodnog putnog pravca Zagreb-Beograd, glavnog pravca koji spaja zapadnu sa jugoistočnom Evropom (autoput E-70).

Malo o istoriji …

 

Vijekovima unazad, ovo područje bilo je dio velikog Rimskog Carstva. Još su Stari Rimljani prepoznali prirodne blagodeti i ljepote rijeke Une. Vidjevši je po prvi put, ostali su zapanjeni njenom i ljepotom njene okoline te su povikali: ”Una!”, što na latinskom jeziku znači ”Jedna”, odnosno ”Jedina”.

 

Malo o porodičnoj tradiciji …

 

Upravo u ovoj dolini, uzgojem medonosnih pčela i proizvodnjom visokokvalitetnih, visokoljekovitih i potpuno prirodnih, prvenstveno pčelinjih proizvoda, bavimo se preko 120 godina.

 

Za sada, četiri generacije porodice Rajčević marljivo i predano radi (ili je radilo) i živi u simbiozi sa prirodom i pčelama. Zbog svega navedenog, s ponosom možemo reći da posjedujemo zavidno iskustvo ali i da vladamo tajnama proizvodnje meda, koje prenosimo sa koljena na koljeno.

 

Malo o kvalitetu ….

 

Kvalitet i zdravstvena ispravnost naših proizvoda su nam jako bitni. Iz tog razloga, iste su ispitale ali i potvrdile međunarodno sertifokovane institucije kao što su:
”Zavod za javno zdravstvo” Kantona Sarajevo
Veterinarski institut ”Dr Vaso Butozan” Banja Luka
”Tehnološki Fakultet” Univerziteta u Tuzli
Veterinarski Zavod ”Slaven” Banja Luka

 

Malo o inovacijama ….

 

Svaka naša tegllica predstavlja pravu riznicu zdravlja!

 

Obzirom da smo apsolutno okrenuti prirodi, za naše korisnike smo pripremili mješavine livadskog meda sa više vrsta domaćih ljekovitih biljaka i plodova. Na našem imanju raspolažemo čitavim asortimanom ljekovitih biljaka i plodova prirode te smo došli na ideju da ih oplemenimo medom ali i da med oplemenimo njima! Ono što je najbitnije, radi se o potpuno prirodnim proizvodima.

Prikaži sve 8 rezultate

Još uvijek nema recenzija

0