Evo kako da otvorite svoju prodavnicu na #kupidomaće

online kupovina kupi domace

Ukoliko se bavite proizvodnjom i prodajom u BiH i želite da otvorite svoju online prodavnicu na #kupidomaće – bilo da već imate svoj sajt ali želite da budete prisutni na još nekim mjestima ili da nemate nikakvu online prodavnicu – to možete uraditi vrlo jednostavno i potpuno besplatno!

Objasnićemo vam u nekoliko koraka:

 1. Prvi korak je registracija. Na stranci Registracija prodavnice treba da popunite svoje podatke i pošaljete prijavu. Svaku registraciju provjeravamo ručno, tako da ćete sačekati naše odobrenje koje će stići na e-mail.
 2. Drugi korak je ulazak u Kontrolnu tablu. Kada vam odobrimo prijavu, stići će vam e-mail obavijest. Nakon toga treba da se ulogujete na Kupidomace.ba sa šifrom i korisničkim imenom koji su vam ranije stigli na e-mail. Postoji mogućnost da ćete već biti ulogovani, tako da ne morate ovo da radite, ali šifru i korisničko ime čuvajte jer će vam trebati. Na ovaj način ćete pristupiti Kontrolnoj tabli koju vide samo prodavači, a odakle se vrše sve aktivnosti – podešavanje prodavnice, dodavanje proizvode, praćenje narudžbi, pa čak i detaljna ali pregledna statistika prometa.
 3. Treći korak je pravljenje prodavnice. Ovo zahtjeva minimalno vremena i materijala. Od materijala će vam trebati samo logotip i fotografija prodavnice. U polja ćete unijeti naziv svoje prodavnice, sjedište, fotografiju, kontakt podatke, a možete povezati i svoje profile na društvenim mrežama kako bi vas kupci pratili i tamo.
 4. Četvrti korak je dodavanje proizvoda. Svaki proizvod treba da ima naziv, cijenu, minimalno jednu fotografiju i kratki opis. Ovo su osnove, a postoji još mnogo opcija ako vam budu trebale, poput dodavanja oznake za akciju, snižene cijene, isticanja broj proizvoda koji su na stanju itd.
 5. Peti korak je – prodaja! Da, to je sve i već možete početi prodavati. Kada neko naruči vaše proizvode, u Kontrolnoj tabli će vam stići šta je naručeno i gdje treba da se šalje, a vaš zadatak je da u najkraćem mogućem roku izvršite slanje proizvoda.

Šta još treba da znate?

 1. #kupidomaće je besplatna platforma. Pravljenje prodavnice se ne naplaćuje, niti postoje provizije po narudžbi.
 2. Uslove prodaje određuje svaka prodavnica za sebe. To znači da ćete sami odrediti da li želite da radite povrat, gdje radite dostavu, koliko košta dostava, da li želite da pravite akcije ili ne, da li će vam cijena proizvoda biti ista kao u maloprodaji ili veća/manja itd.
 3. Svaka prodavnica i proizvod su podložni recenzijama. Recenzije mogu ostaviti samo kupci tog proizvoda i vaše prodavnice. U vašem interesu je da pružite dobru uslugu, kako biste dobili dobru ocjenu i tako postali prodavnica sa dobrim rejtingom.
 4. #kupidomaće će vam uvijek pružiti pomoć oko tehničkih stvari koje vam nisu jasne. Naša želja je da ova platforma bude korisna i kupcima i prodavcima, a to znači i vrlo jednostavna za snalaženje.
 5. Da, moguće je staviti da proizvoda nema na stanju, kontaktirati kupca, staviti određene napomene uz narudžbe i još mnogo toga. Uveli smo mnogo opcija koje su jednostavne za korištenje, a koje će vam koristiti tokom prodaje na #kupidomaće.
 6. Sve ovo je napravljeno vrlo pregledno, jasno i na lokalnom jeziku, tako da ćete se lako snaći.

Srećna prodaja i kupovina svima!

Napiši komentar

0