8 domaćih brendova koji zaslužuju da ih koristite umjesto uvoznih

kupi domace proizvode

Potrošači u BiH se često odlučuju za strane, uvozne proizvode iako su domaći proizvodi istog, a često i boljeg kvaliteta. Za ovakav trend kupovine uglavnom su odgovorne daleko dominantnije marketing aktivnosti stranih kompanija u odnosu na domaće. U tom pogledu domaći proizvođači teško mogu da se bore sa konkurencijom iz uvoza, jer se radi o globalnim brendovima koji mnogo više ulažu u kampanje.

Međutim, pored činjenice da je korist za našu cjelokupnu privredu ogromna, kupovinom domaćeg proizvoda često do naše trpeze stiže proizvod visokog kvaliteta, proizveden od veoma kvalitetnih domaćih sirovina. Mi smo izdvojili nekoliko takvih brendova koji zaslužuju da ih koristite redovno.

1. Vitaminka

U sastav Vitaminkinih proizvoda ulazi samo odabrano organsko voće i povrće, bez konzervanasa, vještačkih boja i aroma, čime se brojni strani proizvođači ne mogu pohvaliti. Zbog svog kvalitetnog prirodnog sastava, Vitaminkini proizvodi se odavno nalaze i na policama velikih evropskih trgovačkih lanaca.

2. Vitalia mliječni proizvodi

Svi Vitalia mliječni proizvodi prave se od najboljeg mlijeka sa domaćih pašnjaka, čime se obezbjeđuje siguran i kvalitetan domaći izbor.

3. Vivia voda

Ako je po nečemu BIH poznata, to su onda svakako prirodni resursi, a na prvom mjestu – pitka voda. Iz prirodnih nezagađenih izvora flašira se voda Vivia, neuporedivo većeg kvaliteta u odnosu na konkurentne uvozne vode. Dodatna prednost – voda ne provede mnogo vremena u plastičnim bocama tokom uvoza i transporta.

4. Berny suho voće

Iza brenda Berny krije se tradicionalno usmjeren porodični posao proizvodnje suhog voća i povrća, sjemenki i žitarica. Izvorni i zdravi domaći proizvodi razlog su više da pri sljedećoj kupovini među sjemenkama i sušenim voćem odaberete Berny.

5. Prirodna kozmetika Gloria

Kada naredni put budete tražili kvalitetne prirodne kozmetičke proizvode, koji su pri tome domaći, onda dajte šansu liniji prirodne kozmetike Glorija iz Mostara. Svi proizvodi imaju jedinstvenu recepturu i izrađeni su od 100% prirodnih sirovina što garantuje kvalitet koji parira poznatim svjetskim brendovima.

6. Plantago čajevi

Plantago je domaće, porodično preduzeće koje proizvodi prirodne čajeve nastale prikupljanjem biljaka sa naših planina i njihovim uzgojem. Kvalitetno, prirodno i domaće!

7. Adria MM

Adria proizvodi od tjestenine kvalitetom ne zaostaju za brojnim italijanskim proizvođačima, čemu svjedoči činjenica da se upravo ova banjalučka kompanija uspjela plasirati na zahtjevno italijansko tržište!

8. Max Clean

U vrijeme kada sve više pažnje posvećujemo dezinfekciji površina, zašto ne bismo odabrali sredstva za dezinfekciju naših proizvođača? Max Clean sredstva za čišćenje i dezinfekciju proizvode se u pogonima Dukat d.o.o. u Banjoj Luci i predstavljaju domaći kvalitetan proizvod.

Naši proizvodi su kvalitetni, dajte im šansu!

Napiši komentar

0